SA6ROS - Daniel

Amatörradio för mig är en del i mitt katastroftänk, och för mig är det viktigt att utrustningen fungerar mobilt och digitalt.
Effekt är inte det viktigaste för mig men vid mitt QTH är ju naturligtvis tanken om ett slutsteg och transformator ganska lockande.

Jag har experimenterat lite med antenner och digitala trafiksätt och i dagsläget körs all min radio via batteri och solpanel, datorer däremot körs via strömkontakten då omvandlaren störde för mycket.

Försöker hitta bra komplement till Ham Radio Deluxe via någon androidplatta med 5v-matning men det är inte helt enkelt...

För ett tag sedan beställde jag hem och byggde ihop en Ubitx från Indien, en QRP-kortvågsradio som är väldigt enkel men med stor potential via den inbyggda enkortsdatorn.

Många lägger upp nya idéer och experiment för denna lilla radio på olika forum (länkar lite längre ner på sidan). 


Själv lyckades jag att få radion att prata med Pocket RxTx via Android, och ytterligare experiment kommer då jag ska löda in panadapter för att få en "stand alone sdr-radio" med lite filtermöjligheter då radion inte har några som helst filter.

Lite länkar då.
Här kan ni köpa radion http://www.hfsignals.com/index.php/ubitx-2/
Och här är ett bra forum.
http://bitxhacks.blogspot.com/?m=1

Annars rekommenderar jag att söka efter Ubitx på Youtube för olika idéer.  Varför inte bygga in en radio i matbordet, soffan, eller instrumentpanelen i bilen.